BUNADSØM I FEM GENERASJONER

Sidserk Systue Sveen ble etablert i 1998 av Ingrid Sveen og datteren Kari Sveen. 
 
20 år har gått siden oppstart og i dag blir systuen drevet av Kari og hennes datter Siri Sveen Haaland. På sybordet i Sidserk står familiens 120 år gamle strykejern. Siden 1897 har familien Sveen sydd bunader. Siri er 5. generasjon.

Kari er utdannet fra Kjole og Drakt (Dameskredder) linjen på Bergen og Haugesund Yrkesskoler, samt Stord Husflifskole på linjen Husflidfag og Vev. Siri var ferdigutdannet våren 2009 fra ESMOD Oslo, med spesialisering innenfor herreskredderi. Hun driver også klesmerket Black Rat.

Kari har sydd bunader i 40 år og Siri i 10 år. 

Opprinnelig kommer familien Sveen fra Sveio i Sunn-Hordaland og Haugesund i Rogaland, men vi holder nå til i Oslo. Den 2. august 2010 flyttet vi inn i nye lokaler i Karl Johansgt. 8 i Oslo sentrum. Her har vi produsert nærmere 300 nye bunader og gjort omsøm på over 2000 bunader. 


Siden vi holder til i hovedstaden har vi bygget opp erfaring med bunader fra hele landet, men det vi har gjort klart mest av er bunader fra Rogaland, Hordaland, Sunnmøre, Trøndelag, Nordland, Gudbrandsdalen og Telemark. Vi både broderer og monterer, dame- og herrebunader.

 

Vi holder også kurs i brodering og montering av bunad, samt et eget kurs for beltestakk. 


Dersom du bestiller en bunad hos oss er du garantert å få en norskprodusert bunad. Det er enten Kari eller Siri som da vil brodere og/eller montere den. Om de er fullbooket, så bruker vi kun andre håndverkere som vi går gode for. 

Send oss gjerne en melding gjennom vårt kontaktskjema dersom du trenger ny bunad eller vil sy om den du allerede har. 

Sidserk Systue © Karl Johans gate 8, Oslo