KURS I BELTESTAKK

Oppdatert: feb. 3

I Sidserk Systue brenner vi for at folk skal få lære å sy bunaden sin selv. Vi har vi holdt kurs i beltestakk i 10 år og over 180 bunadsømspirer har fått laget sin egen beltestakk. Tenk, så flott!

____


SY BELTESTAKK FRA HJEMMEKONTORET


"Her lærte jeg å sy min egen beltestakk. Jeg er så stolt!"

- Vibeke Enerhaug, kursdeltaker
Valgmuligheter i farger og teknikker.


MELD DEG PÅ KURS


Bunader er drakter som bygger på gamle folkedrakter, enten de er en direkte videreføring eller en rekonstruksjon.


De aller fleste bunader har ganske klare retningslinjer både i teknikker, materialer og fargevalg.


Beltestakken er en bunad der man har ganske frie tøyler innen fargevalg og noe innen materialvalg. KJØP MATERIALER HER Innen teknikkene er det også en hel del forskjellige fremgangsmåter og i selve snittet skiller man ofte mellom gamle og ny-moderne stakker.Besøk vår nettbutikk for å kjøpe materialer til beltestakk.


MELD DEG PÅ KURSFå et godt grunnlag.

Kari-Anne Pedersen; etnolog og konservator med ansvar for drakt og tekstil ved Norsk Folkemuseum, har studert og sammenlignet gamle og nye stakker og dokumentert det i boken "Folkedrakt Blir Bunad".


Vi anbefaler alle som ønsker å bryne seg på en beltestakk å lese denne boken for å få et historisk og faglig grunnlag. Det er tross alt den norske kulturarven du skal bli med på å videreføre.


________________________


MELD DEG PÅ KURS


Man finner raskt ut at det ikke er noen konkret fasit på beltestakken. Dette gjør at det i dag finnes mange eksempler der ute som svever over grenseland til fantastidrakt.


De teknikkene og snittene vi underviser i på dette kurset bygger på studier av gamle stakker på slutten av 1800-tallet. Bli gjerne bevisst på om du ønsker en beltestakk lik de som ble brukt rundt 1860 eller 1910.


På grunn av Covid-19 har vi avviklet våre ordinære kurs i beltestakk og har derfor digitalisert det på vår nye nettportal: bunadskulen.no


Hvilke deler vi går gjennom på kurset:

MELD DEG PÅ KURS


Vi er så heldige at våre kursdeltakere får 10% på alle bånd hos Haugtussa Bak Slottet.


For å bestille belte og forklebånd anbefaler vi:

Bunadsystua Liv Laga, monaovre@gmail.com

Bjørgs Bunadsbelter, bunadbelter@hotmail.com#bunadkurs #beltestakkkurs #kursibeltestakk #beltestakk #bunadsøm #beltestakkskjorte #beltestakkforkle #sømteknikker #folkedraktblirbunad #kariannepedersen #sidserksystue


1,485 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle